Knufje weg!

image

“We kunnen zijn knuffel nergens meer vinden!” De enige woorden die tot mij doordrongen toen ik mijn zoon van de opvang ging ophalen.

Oké, geen paniek. We gaan nog even zoeken! Ik probeerde niet hysterisch de klinken, maar zo voelde ik mij natuurlijk wel. Dat ding is heilig, het is praktisch aan mijn zoon vastgegroeit en hij gaat nergens heen zonder zijn knufje. NERGENS!

Maar nee, knufje was inderdaad nergens meer te vinden en ik hield me groot. Dit gaat helemaal goed komen, want we hebben die reserve knuffel toen toch niet voor niks gekocht? Maar dat is het hem juist. Die reserve knuffel is nog hagelnieuw. Het etiketje is niet afgeknaagd en zijn sabbelhoekje is nog wit. Hij ruikt zelfs nog schoon!
Vol goede moed liep ik met de twee kindjes naar huis en ik moet toegeven dat het hem behoorlijk goed af ging zonder zijn vastgegroeide knuffel.

Maar dan komt het grote moment. Bedtijd. Ik voorzag al narigheid toen we met het ritueel begonnen en hij meteen al naar knufje vroeg. Hij wou niks weten van het “hij is bij een vriendje logeren” verhaal en de reserve knuffel vloog daarbij door de kamer.

Uiteindelijk heeft de reserve knuf, na een strijd van drie uur, een plekje in zijn bed verovert. En wij veroveren meteen het bed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s